
Briochetoast met kruiden creamcheese en mortadella
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Niet is lekkerder dan zelfgebakken brood. Beleg je luchtige brioche met heerlijke kruiden creamcheese en mortadella, een combinatie om je vingers bij af te likken!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Los de gist en de suiker op in de lauwe melk en laat ca. 15 minuten staan. Doe de bloem en het zout in de kom van een mixer met deeghaak. Voeg de eieren en het melkmengsel toe en kneed het geheel in 10-15 minuten tot een zacht en elastisch deeg.
Voeg met de mixer op lage snelheid geleidelijk de boter toe. Veeg af en toe met een spatel het deeg van de randen van de kom terug bij de rest van het deeg zodat alle boter goed wordt opgenomen. Zet het deeg in een afgedekte kom minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad kort door en vorm er een rol van ca. 20 cm van. Leg het deeg in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Bestrijk het deeg met de eidooier en laat het op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor. Bak het briochebrood 30-40 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Neem uit de oven en laat het brood helemaal afkoelen.
Snijd dikke plakken van het briochebrood en rooster ze mooi goudbruin in een broodrooster of in de pan. Bestrijk met een dikke laag van de kruiden cream cheese en beleg met de mortadella. Maak af met de gehakte pistachenootjes en gesneden bieslook.










