Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee briochetoasts met kruiden creamcheese, mortadella, pistachenootjes en bieslook met een bakje Kerrygold boter ernaast

Briochetoast met kruiden creamcheese en mortadella

In samenwerking met Kerrygold
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Niet is lekkerder dan zelfgebakken brood. Beleg je luchtige brioche met heerlijke kruiden creamcheese en mortadella, een combinatie om je vingers bij af te likken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de topping

Niet is lekkerder dan zelfgebakken brood. Beleg je luchtige brioche met heerlijke kruiden creamcheese en mortadella, een combinatie om je vingers bij af te likken!
Tip
Wil je nog meer briochebrood bakken? Met deze tips maak je de perfecte sticky buns!

Bereiding

  1. Los de gist en de suiker op in de lauwe melk en laat ca. 15 minuten staan. Doe de bloem en het zout in de kom van een mixer met deeghaak. Voeg de eieren en het melkmengsel toe en kneed het geheel in 10-15 minuten tot een zacht en elastisch deeg.

  2. Voeg met de mixer op lage snelheid geleidelijk de boter toe. Veeg af en toe met een spatel het deeg van de randen van de kom terug bij de rest van het deeg zodat alle boter goed wordt opgenomen. Zet het deeg in een afgedekte kom minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad kort door en vorm er een rol van ca. 20 cm van. Leg het deeg in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Bestrijk het deeg met de eidooier en laat het op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.

  4. Verwarm de oven voor. Bak het briochebrood 30-40 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Neem uit de oven en laat het brood helemaal afkoelen.

  5. Snijd dikke plakken van het briochebrood en rooster ze mooi goudbruin in een broodrooster of in de pan. Bestrijk met een dikke laag van de kruiden cream cheese en beleg met de mortadella. Maak af met de gehakte pistachenootjes en gesneden bieslook.

Per portie: 536 kcal | 50 g koolhydraten | 10 g eiwit | 31 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!