Bereiding

  1. Maak de wortels schoon, schrap ze eventueel en snijd ze in dikke plakken. Leg de wortels in een ruime braadpan en bestrooi met zout, peper en de suiker. Voeg 2 el boter en ca. 50 ml water  toe. Leg een deksel op de pan en smoor de wortel op laag vuur in ca. 30 minuten gaar.
  2. Was de broccoletti en laat hem goed uitlekken. Snijd de blaadjes los. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Bestrooi de koteletten met zout en peper en wentel ze in de bloem. Wentel de koteletten in het eiwit en vervolgens in het paneermeel.
  3. Verhit in een klein pannetje al roerend 4 el boter tot hij lichtbruin kleurt. Neem van het vuur. Verhit in een ruime koekenpan de olie en 2 el boter.Bak er de koteletten in ca. 4 minuten per zijde goudbruin en krokant in. Snijd de broccoletti grof en blancheer hem ca. 3 minuten in kokend water met wat zout.
  4. Pureer de wortels grof, bijvoorbeeld met een pureestamper. Neem de koteletten uit de pan en laat ze ca. 3 minuten rusten. Bak intussen de salieblaadjes krokant in het bakvet. Schep de
    geblancheerde broccoletti vlug door de wortels. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de stamppot over borden en leg er het vlees op. Neem de salie uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Verdeel de bruine boter en de krokante salie over de gerechten.

Per portie: ca. 613 kcal
31 g eiwit | 45 g vet | 19 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie