Broccolifalafelbowl
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe voor de falafel alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Vet een dessertlepel en je handen in met wat olie. Schep wat van het mengsel in je handen en rol tot een balletje ter grootte van een flinke cherrytomaat. Druk zachtjes plat – het mengsel zal nu nog redelijk zacht zijn. Herhaal tot je 12 falafels hebt, leg ze op een bord en zet in de koelkast tot je wil gaan serveren. In de koelkast blijven de falafels tot 24 uur goed.
Laat voor de bietenhummus de kikkererwten uitlekken en vang het vocht daarbij op. Doe de kikkererwten, een scheutje van het vocht uit het blik, de bieten, de knoflook, de tahin, de olie, het citroensap en het zeezout in een blender en maal glad. Voeg nog wat kikkererwtenvocht toe als de hummus te dik is. Bewaar in de koelkast. In de koelkast blijft de hummus tot twee dagen goed.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schep de pitadriehoekjes, de pompoenpitten, de olie, de komijn en de chilivlokken met elkaar om. Verdeel over een bakplaat en bak in 8-10 minuten krokant in de oven. Je kunt dit ook in de airfryer (200⁰C) doen; schud de pitachips dan halverwege om.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestrijk met wat olie en verdeel de falafels erover. Bak in 12-15 minuten krokant en goudkleurig in de oven. Draai de falafels halverwege om. Je kunt afgekoelde falafels tot twee dagen in de koelkast bewaren en opwarmen of koud eten.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de babyspinazie over ondiepe kommen of borden en verdeel de quinoa erover. Leg de winterpeen, de komkommer, de pitachips en de falafel erop. Lepel er royaal hummus bij, besprenkel met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten en wat hele blaadjes peterselie.