
Broodje geitenkaas
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 20 minuten wachttijdca. 1 u. en 20 min. wachttijd
Op zoek naar een lunch die net even anders is dan je dagelijkse brood, salade of wrap? Dit broodje combineert romige geitenkaas met geroosterde witlof en paddenstoel – een verrassend lekkere combinatie die je zeker wil proberen!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de geitenkaasspread alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en citroensap.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de witlof doormidden en leg met de snijkant naar boven op een ovenschaal.
Verdeel de roomboter in vlokjes over de witlof, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de kristalsuiker en het zout. Leg de tijm en knoflooktenen tussen de witlof.
Dek de ovenschaal stevig af met aluminiumfolie en rooster 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten.
Verhit voor de paddenstoelen-XO-saus de zonnebloemolie in een pan. Bak de knoflook, sjalotten en gember een paar minuten, tot ze goudbruin zijn. Voeg de shiitakes en kastanjechampignons toe en verlaag het vuur.
Bak de paddenstoelen 45 minuten, of tot de olie naar drijft en de paddenstoelen diep donkerbruin zijn. Roer de crispy chili-olie door de saus.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster het broodje 4 minuten in de oven. Voeg tijdens het bakken stoom toe aan de oven door een ovenschaal onder in de oven te zetten als de oven aan het voorverwarmen is. Schenk er, als je het broodje in de oven legt, water in en sluit snel de deur om de stoom in de oven te houden.
Haal het broodje uit de oven en snijd open. Bestrijk de snijkanten van het broodje met geitenkaasspread.
Beleg met de witlof, paddenstoelen- XO-saus, ijsbergsla en besprenkel met het citroensap. Garneer met de Parmezaanse kaas en bestrooi met peper.
Fort Negen
€ 70,-












