Broodje pulled BBQ-pork met sinaasappel, tijm en koolsalade*
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Dep de schouderkarbonades droog. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers of rasp ook de knoflook.
Wrijf het vlees in met de sinaasappelrasp, de knoflook, 50 ml barbecuesaus, zout en peper. Leg het vlees in de slowcooker. Voeg het sap van 1 sinaasappel, de steranijs, de honing en de tijm toe.
Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 6 uur.
Snijd intussen de wittekool in flinterdunne reepjes en de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Meng de witte kool met de ui, de wortel, de mayonaise en de peterselie. Breng de salade op smaak met zout en peper en bewaar op een koele plek zodat de smaak kan ontwikkelen en de kool zachter en malser wordt.
Open de slowcooker. Haal de karbonades uit de pan en verdeel het vlees met twee vorken in plukjes. Verwijder het bot, de steranijs en de takjes tijm. Meng de pulled pork met een 4-5 el stoofvocht, 25-50 ml barbecuesaus en peper naar smaak.
Snijd de broodjes open. Leg op elk broodje wat pulled pork en koolsalade.