Bereiding

Jackfruit biedt uitkomst voor iedereen die graag plantaardig eet maar wel op zoek is naar de chewy en draadjesachtige structuur van vlees. Jackfruit heeft van zichzelf precies de juiste textuur en een neutrale smaak. Als je hem onderdompelt in een lekker rokerige zelfgemaakte BBQ-saus, is hij niet te onderscheiden van het bekende pulled pork. Perfect voor op een broodje.

  1. Verhit voor de BBQ-saus de olie in een pan op matig vuur en bak er de ui glazig in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg nu de overige ingrediënten voor de saus toe en roer alles goed door elkaar. Kook de saus op laag vuur afgedekt 7-10 minuten in. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Pureer het afgekoelde mengsel in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde, glanzende saus.
  2. Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar in een kom.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur en bak er de jackfruit ca. 5 minuten in tot hij bruin kleurt. Zet het vuur laag en trek met 2 vorken het vruchtvlees uit elkaar. Voeg de helft van de BBQsaus toe en roer goed door. Verwarm het geheel nog 5 minuten op laag vuur. Neem van het vuur en druk met een vork eventuele grotere stukken jackfruit uit elkaar zodat de structuur op die van pulled pork lijkt.
  4. Bestrijk elk broodje met 1 tl vegan mayonaise. Schep er een flinke lepel jackfruit op en maak af met wat BBQ-saus en wat salade.

Per portie: ca. 181 kcal
2 g eiwit | 11 g vet | 19 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Richard Makin Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell