Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Broodje short rib met dip

Broodje short rib met dip

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de shortribs

Als je van krachtige smaken houdt, ben je met dit broodje op het juiste adres. Het malse rundvlees combineert perfect met de krachtige jus en de pittige blauwschimmelkaas.

Bereiding

  1. 1. Verwarm voor de short ribs de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan met deksel en braad erin de short ribs 2-3 minuten aan beide zijden aan tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en voeg de ui, de bleekselderij, de wortel, de knoflook en de tijm aan het braadvocht. Bestrooi het mengsel met zout en peper en fruit het ca. 5 minuten. Schep af en toe om en schraap daarbij het vastkoekende braadvocht steeds los van de bodem.

  2. 2. Voeg de rode wijn en de bouillon toe aan het mengsel en leg de short ribs terug in de pan. Zet de pan met deksel ca. 2 uur in de oven. Schep halverwege het braadvocht over het vlees. Verwijder na 2 uur het deksel en bak het geheel ca. 1 uur verder tot het vlees zeer zacht is.

  3. 3. Leg de short ribs op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat ca. 20 minuten rusten. Zet de braadpan op het vuur en kook het braadvocht 3-4 minuten op laag vuur een klein beetje in, maar het moet niet heel dik worden. Zeef het braadvocht met een fijne zeef in een kan en laat ca. 5 minuten rusten. Schep het vet van het oppervlak. Schenk de jus in een pan, voeg de worcestersaus, de peterselie en de sjalot toe en houd warm op laag vuur.

  4. 4. Verwijder de botten van het vlees en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Breng op smaak met zout en peper en schep er met een lepel wat van de jus overheen. Verwarm het vlees in een pan tot het goed heet is. Bestrijk de binnenkant van de pistoletjes met de mosterd en vul ze met het vlees, de blauwe kaas en de rucola. Serveer de jus erbij om de broodjes in te dippen.

Per portie: 979 kcal | 45 g eiwit | 39 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)