Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pulled wildzwijn

Broodjes pulled wildzwijn en coleslaw met rozemarijn en cranberry’s

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • ca. 9 uur bereidingstijdca. 9 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de coleslaw

Voor de rub

Bereiding

  1. 1. Meng de ingrediënten voor de rub in een kommetje. Wrijf de procureur rondom goed in met de olie en wrijf vervolgens de rub in het vlees.

  2. 2. Steek de Big Green Egg 10-15 minuten aan met de bodemschuif en het deksel open. Plaats de convEGGtor en de Cast Iron Grid op de EGG. Leg de procureur op het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C en laat het vlees ca. 6 uur garen tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van ca. 71°C. Haal de procureur van het rooster en wikkel hem in een dubbele laag aluminiumfolie. Plaats het vlees weer terug op het rooster en gaar ca. 2 uur en 30 minuten verder. Haal de procureur van de Big Green Egg als de kerntemperatuur ca. 95°C is. Wikkel het vlees in de aluminiumfolie in een dikke handdoek en laat het ca. 1 uur rusten.

  3. 3. Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw in een kom en laat ca. 1 uur staan om de smaken te laten trekken.

  4. 4. Verwijder de handdoek en het folie en trek het vlees uit elkaar met behulp van twee vorken. Breng op smaak met de BBQ-saus en wat versgemalen peper. Snijd de broodjes open en beleg ze met het pulled wildzwijn en de coleslaw.

Per portie: 1076 kcal | 57 g koolhydraten | 71 g eiwit | 59 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)