
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Wie kent de borrelbroodjes niet? Je kunt bruschetta met verschillende toppings beleggen maar de bekendste is natuurlijk tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van dit basisrecept.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze ca. 20 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel de schil eraf.
Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 1 el olijfolie en smeer er de sneetjes boerenbrood mee in. Rooster het brood in een broodrooster of onder een hete grill.
Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met 1 el olijfolie. Hak de basilicum grof en meng hem door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tomatenmengsel over het brood en serveer direct.
Bruschetta recepten
De smaak te pakken? Probeer dan niet alleen het basisrecept maar ook eens van de onderstaande bruschetta recepten:

Bruschetta met asperges en pecorino
Op zoek naar een lekkere variant op de klassieke tomatenbruschetta? Probeer dit heerlijke recept met asperges en kaas en je tovert een makkelijk, maar luxe hapje op tafel!

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven
Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze bruschetta maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.











