Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? Lees alles over de Italiaanse delicatesse 'nduja. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? Lees alles over de Italiaanse delicatesse 'nduja. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak 8-10 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn (je moet het brood misschien in 2 porties bakken). Neem de bakplaat uit de oven en laat het brood afkoelen.

  2. Meng de tomaten, de bonen, de peterselie, de azijn en de olie in een kom. Breng goed op smaak met zout en peper en houd apart.

  3. Bestrijk elk plakje stokbrood met ca. ½ tl ‘nduja en leg ze op een serveerschaal. Lepel het tomatenbonenmengsel op het brood en serveer.

Per portie: 107 kcal | 17 g koolhydraten | 4 g eiwit | 2 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!