Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak 8-10 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn (je moet het brood misschien in 2 porties bakken). Neem de bakplaat uit de oven en laat het brood afkoelen.

  2. Meng de tomaten, de bonen, de peterselie, de azijn en de olie in een kom. Breng goed op smaak met zout en peper en houd apart.

  3. Bestrijk elk plakje stokbrood met ca. ½ tl ‘nduja en leg ze op een serveerschaal. Lepel het tomatenbonenmengsel op het brood en serveer.

Per portie: 107 kcal | 17 g koolhydraten | 4 g eiwit | 2 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)