Bruschetta vitello tonnato
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Braad voor de vitello het kalfsvlees aan tot beide kanten bruin zijn. Zet het dan 20 tot 25 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven (het moet van binnen rosé blijven), haal het eruit en laat het afkoelen. Bewaar de kalfsjus voor de tonijnsaus.
Klop voor de tonijnsaus het ei en de 2 dooiers in een kom met de mixer op gemiddelde snelheid. Knijp er al mixend een paar druppels citroensap bij, voeg de kalfsjus toe en schenk er langzaam de zonnebloemolie bij. Je moet een dikke mayonaise krijgen.
Voeg de ansjovis, tonijn en kappertjes (eerst goed met water afgespoeld) toe. Ons advies is om deze kleine knopjes ruim 5 uur te laten weken, maar omdat we weten dat je het boek net hebt opengeslagen en je gasten over 24 minuten komen, eh, doe wat je kunt. Maar ze moeten op zijn minst douchen.
Meng opnieuw tot je een gladde pasta hebt. En verder: schenk – hup – een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de 2 sneeën vloerbrood goudbruin.
Leg het brood op een bord, leg de plakjes kalfsvlees erop en lepel royaal saus op het vlees. Naar wens kun je het gerecht afmaken met een beetje citroenrasp. Sono Pronté!