Foodies 02/2025: Azië
Azië
cover Azie
Brusselse wafels met aardbeien en yoghurtijs

Brusselse wafels met aardbeien en yoghurtijs

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eierdooiers los.

  2. Los de gist op in de melk. Roer het mengsel door de eierdooiers. Doe het water bij het beslag en
    klop er beetje bij beetje de gezeefde bloem door. Smelt de boter en roer ze door het beslag. Laat het
    beslag rusten.

  3. Ontvet de binnenkant van een mengkom met azijn. Klop de eiwitten stijf met een snuif zout. Spatel de eiwitten door het beslag. Laat het beslag 20 minuten rusten onder een schone keukenhanddoek.

  4. Laat het wafelijzer zo heet mogelijk worden. Bak wafels van het beslag en draai het wafelijzer tijdens het bakken.

  5. Maak de aardbeien schoon. Serveer de wafels met aardbeien en yoghurtijs. Werk af met limoenzeste.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Een kookboek

€ 49,99
Een Kookboek van Seppe Nobels