Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bstilla met scharrelkip

B’stilla met scharrelkip

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Abdel Alaoui: "Dit gerecht doet me denken aan de familiefeesten van mijn jeugd. Er komt geen b'stilla op tafel zonder dat er daarna iets belangrijks wordt aangekondigd!"

Bereiding

  1. Leg de hele kip in een gietijzeren braadpan, voeg de saffraandraadjes, het gember-, kerrie- en paprikapoeder, de kaneel en wat zout toe, schenk het water erbij en kook de kip 10 minuten op laag vuur. Doe de ui en peterselie erbij. Roer door, leg het deksel op de pan en kook de kip tot het vlees zacht wordt en loslaat – circa 45 minuten op laag vuur of 20 minuten in een snelkookpan. Haal de kip als hij gaar is uit de saus, trek het vlees van het bot en trek het in kleine stukjes

  2. Roer de eieren door de stukjes kip. Zeef het kookvocht, houd de ui en smaakmakers apart en doe ze bij de kip. Voeg het oranjebloesemwater, de amandelen, rozijnen en suiker toe.

  3. Verwarm de oven voor tot 180 °C elektrisch of 160 °C hetelucht. Stel de bstilla samen.

  4. Zet de bstilla 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Leg hem op een rond bord en bestrooi hem in een ruitpatroon met poedersuiker en kaneel als versiering.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)

Shoukran

€ 26,99
Shoukran