B’stilla met scharrelkip
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Leg de hele kip in een gietijzeren braadpan, voeg de saffraandraadjes, het gember-, kerrie- en paprikapoeder, de kaneel en wat zout toe, schenk het water erbij en kook de kip 10 minuten op laag vuur. Doe de ui en peterselie erbij. Roer door, leg het deksel op de pan en kook de kip tot het vlees zacht wordt en loslaat – circa 45 minuten op laag vuur of 20 minuten in een snelkookpan. Haal de kip als hij gaar is uit de saus, trek het vlees van het bot en trek het in kleine stukjes
Roer de eieren door de stukjes kip. Zeef het kookvocht, houd de ui en smaakmakers apart en doe ze bij de kip. Voeg het oranjebloesemwater, de amandelen, rozijnen en suiker toe.
Verwarm de oven voor tot 180 °C elektrisch of 160 °C hetelucht. Stel de bstilla samen.
Zet de bstilla 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Leg hem op een rond bord en bestrooi hem in een ruitpatroon met poedersuiker en kaneel als versiering.