Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Bucatini met gekaramelliseerde sjalot (beeld uitgeverij)

Bucatini met gekaramelliseerde sjalot & radicchio

  • 22 minuten bereidingstijd22 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze bittere bladgroente is robuust en makkelijk een week in de koelkast bewaard kan worden. Bewaar de radicchio in de groentelade verpakt in een vochtige theedoek of groentezak zodat hij extra knapperig blijft.

Bereiding

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de buca- tini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar houd 100 ml pastawater apart.

  2. Snijd de radicchio in dunne linten en verwijder de harde kern. Verhit 1 eetlepel boter in een grote, zware koekenpan. Voeg de sjalotten en een snufje zout toe en bak 7 minuten, of tot de sjalotten beginnen te karamelliseren. Voeg tijdens het bakken steeds een beetje extra boter toe. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de radicchio toe en bak tot deze geslonken is.

  3. Voeg de pasta toe aan de groenten in de pan en hussel de geslonken radicchio erdoor. Voeg het bewaarde pastawater, de reste- rende boter, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pijnboompitten toe. Schud goed om en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de pasta over 4 borden, garneer met de resterende Parme- zaanse kaas en pijnboompitten en serveer.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Last Minute Dinners

€ 27,50
Last Minute Dinners (beeld uitgeverij)