Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bucatini met venkel-tomatensaus

Bucatini met venkel-tomatensaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze pasta ziet er toch waanzinnig uit? Niets voor niets sierde hij de cover van onze Italië-editie!

Bereiding

  1. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta er in ca. 5 minuten knapperig in. Schep de pancetta uit de pan en verhit de olijfolie bij in het bakvet. Fruit de ui en de venkel 10-12 minuten op matig vuur tot ze helemaal zacht en glazig zijn. Voeg het venkelzaad toe en fruit nog ca. 1 minuut.

  2. Voeg de tomaten toe en druk ze met een houten lepel een beetje kapot. Voeg de bouillon en wat zout toe. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus ca. 40 minuten zachtjes koken. Voor een wat gladdere saus kun je hem eventueel met de staafmixer een beetje pureren.

  3. Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 tl zout toe. Kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Schep de bucatini uit het kookwater in de pan met saus. Voeg een paar eetlepels kookwater toe en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten goed door.

  4. Verdeel de pasta over diepe borden, bestrooi met de pancetta en rasp pecorino eroverheen. Serveer met het venkelloof.

Per portie: 701 kcal | 79 g koolhydraten | 28 g eiwit | 29 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (Studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)