Buche de Noël (Kerst cake)
Uitdagend
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en klop de eiwitten in een brandschone kom met 2 el basterdsuiker met de mixer stijf.
Klop de rest van de basterdsuiker met de eidooiers lichtgeel en luchtig in een andere kom. Zeef het bakmeel en zout boven de luchtige eidooiers en spatel het er zo luchtig en kort mogelijk door.
Klop een derde van het eiwit door het eidooierbeslag om het losser te maken en spatel vervolgens de rest erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
Strooi de kristalsuiker over een nieuw stuk bakpapier en keer de bakplaat met cake hierop om. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Rol de cake in de lengte met behulp van het bakpapier met de kristalsuiker strak op en laat opgerold 1 uur afkoelen.
Maak ondertussen de sterren. Rol het rolfondant met de deegroller dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met behulp van de sterren-uitstekers sterren uit.
Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met een dunne laag mascarpone en Bonne Maman kersenjam en rol weer op. Plak de sterren er met behulp van een beetje mascarpone op en bestrooi met de zilveren parels en poedersuiker.