Bereiding

  1. Meng de specerijen met wat zout en peper door elkaar. Bestrijk de biefstukken rondom met de olie en wrijf in met 2 tl van het specerijenmengsel. Laat ca. 10 minuten marineren.
  2.  Verwarm intussen de oven voor en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 5 minuten voor het einde van de baktijd het overige specerijenmengsel door de friet.
  3.  Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde saus. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4.  Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de steaks ca. 2 minuten per kant in. Laat het vlees ca. 5 minuten rusten op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
  5.  Verwarm de chilisaus met de boter in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Voeg alle vleessappen van het bord toe aan de chiliboter en snijd het vlees in reepjes. Verdeel het vlees, de friet en de sla over twee borden. Lepel de chiliboter over het vlees en serveer er de blauwe-kaassaus in een kommetje bij.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal