Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Wokbijbel: buikspek met Thais basilicum

Buikspek met Thais basilicum

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Sla de stengel citroengras stuk met de achterkant van je mes en doe het samen met het buikspek in de pan. Draai het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes koken.

  2. Snijd ondertussen de knoflook en de gember grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de pepers en snijd grof. Stamp de knoflook, gember en pepers met een snuf zout in een vijzel. Het hoeft geen gladde pasta te worden.

  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm en pluk de blaadjes van de basilicum.

  4. Snijd de palmsuiker fijn en doe in een kommetje. Roer er de vissaus, sojasaus, en tamarinde door.

  5. Haal het buikspek uit de pan en laat even afkoelen tot je het makkelijk kan aanraken. Laat de wok vast opwarmen en snijd het vlees, met de huid bovenop, in zo dun mogelijke plakjes.

  6. Laat 3 eetlepels olie heet worden in de wok. Bak als de olie rookt het buikspek 2 minuten. Voeg de peperpasta toe en bak 1 minuten mee. Voeg de ui en bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg de saus toe en schep alles goed door elkaar. Roer als laatste de basilicum erdoor en haal de pan van het vuur.

Receptuur: Noni Kooiman Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Wokbijbel

€ 34,99
Cover voor Wokbijbel