
Buikspek met Thais basilicum
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Sla de stengel citroengras stuk met de achterkant van je mes en doe het samen met het buikspek in de pan. Draai het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de knoflook en de gember grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de pepers en snijd grof. Stamp de knoflook, gember en pepers met een snuf zout in een vijzel. Het hoeft geen gladde pasta te worden.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm en pluk de blaadjes van de basilicum.
Snijd de palmsuiker fijn en doe in een kommetje. Roer er de vissaus, sojasaus, en tamarinde door.
Haal het buikspek uit de pan en laat even afkoelen tot je het makkelijk kan aanraken. Laat de wok vast opwarmen en snijd het vlees, met de huid bovenop, in zo dun mogelijke plakjes.
Laat 3 eetlepels olie heet worden in de wok. Bak als de olie rookt het buikspek 2 minuten. Voeg de peperpasta toe en bak 1 minuten mee. Voeg de ui en bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg de saus toe en schep alles goed door elkaar. Roer als laatste de basilicum erdoor en haal de pan van het vuur.
Wokbijbel
€ 34,99