Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
buikspek

Waterspinazie met sojasaus, sesam en buikspek

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het zwoerd van het buikspek met een scherp mes kruislings ondiep in. Meng voor de marinade 3 el sojasaus met de honing en de azijn. Wrijf het vlees in met zout, peper en het chilipoeder. Bestrijk het vlees met de sojamarinade en laat afgedekt ca. 2 uur marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Leg het vlees in een ovenschaal en rooster het ca. 2 uur in de oven. Schep het braadvet regelmatig over het vlees heen.

  3. Neem het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten. Rooster intussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Was de waterspinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de spinazie ca. 2 minuten op middelhoog vuur in. Meng de shaoxing rijstwijn met 2 el sojasaus en de maïzena.

  4. Voeg het maïzenamengsel toe aan de waterspinazie. Verhit nog ca. 1 minuut en roer goed door. Bestrooi met het sesamzaad en de rode ui. Bedruppel met de sesamolie. Snijd het vlees in plakken en serveer alles.

Per portie: 940 kcal | 21 g koolhydraten | 48 g eiwit | 72 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)