Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
bulgogi grilled cheese sandwich

Bulgogi grilled cheese sandwich

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Nick Toet: "De shortcut van dit gerecht zit 'm in het brood. Je kunt namelijk ook gewoon casinobrood uit de supermarkt gebruiken. Heb je nog wel wat kookzin- en energie over? Dan is het maken van je eigen brood wel de moeite waard."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de saus

Voor de bulgogi

Nick Toet: "De shortcut van dit gerecht zit 'm in het brood. Je kunt namelijk ook gewoon casinobrood uit de supermarkt gebruiken. Heb je nog wel wat kookzin- en energie over? Dan is het maken van je eigen brood wel de moeite waard."

Bereiding

  1. Meng voor de saus alle ingrediënten en roer goed tot de suiker is opgelost.

  2. Snijd voor de bulgogi de ribeye in heel dunne plakjes (ca. ½ cm dik) met een scherp mes. Tip: als je het vlees 45 minuten à 1 uur van tevoren in de vriezer legt, is het makkelijker te snijden

  3. Meng de geraspte peer, de ui, de knoflook, de gember, de gochujang, de suiker, de sojasaus en de sesamolie in een grote kom. Doe het vlees erbij en laat minimaal 2 uur marineren.

  4. Zet een wok op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Voeg 2 el olie toe en doe het vlees vanuit de marinade direct in de pan. Wok ca. 1 minuut tot het vlees bijna gaar is. Doe alle saus erbij. Schep het geheel nog ca. 30 seconden om en neem de pan dan van het vuur.

  5. Leg de sneetjes brood klaar. Bedek 2 sneetjes met goed wat gruyère en cheddar. Leg hierop een flinke portie bulgogivlees samen met 1 el saus uit de pan. Strooi er de rest van de kaas en eventueel de rucola overheen en dek af met de overige boterhammen.

  6. Bestrijk de buitenkant van de sandwiches met wat boter. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat goed heet worden. Leg de sandwiches in de pan en bak aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en serveer met de saus.

Per portie: 2481 kcal | 102 g koolhydraten | 134 g eiwit | 167 g vet

Receptuur: Nick Toet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Eten met Nick

€ 29,99
Eten met Nick