
Bulgogi grilled cheese sandwich
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de saus alle ingrediënten en roer goed tot de suiker is opgelost.
Snijd voor de bulgogi de ribeye in heel dunne plakjes (ca. ½ cm dik) met een scherp mes. Tip: als je het vlees 45 minuten à 1 uur van tevoren in de vriezer legt, is het makkelijker te snijden
Meng de geraspte peer, de ui, de knoflook, de gember, de gochujang, de suiker, de sojasaus en de sesamolie in een grote kom. Doe het vlees erbij en laat minimaal 2 uur marineren.
Zet een wok op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Voeg 2 el olie toe en doe het vlees vanuit de marinade direct in de pan. Wok ca. 1 minuut tot het vlees bijna gaar is. Doe alle saus erbij. Schep het geheel nog ca. 30 seconden om en neem de pan dan van het vuur.
Leg de sneetjes brood klaar. Bedek 2 sneetjes met goed wat gruyère en cheddar. Leg hierop een flinke portie bulgogivlees samen met 1 el saus uit de pan. Strooi er de rest van de kaas en eventueel de rucola overheen en dek af met de overige boterhammen.
Bestrijk de buitenkant van de sandwiches met wat boter. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat goed heet worden. Leg de sandwiches in de pan en bak aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en serveer met de saus.
Eten met Nick
€ 29,99