Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Recepten met vijgen: bulgursalade

Bulgursalade met ansjovis en geroosterde vijgen

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de ansjovisjes ca. 20 minuten in koud water. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout beetgaar. Spoel de bulgur af met koud water en meng er 1 el olijfolie doorheen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de vijgen voorzichtig en halveer ze. Leg ze met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er 1 el olijfolie overheen. Bestrooi de vijgen met zout en peper en rooster ze ca. 15 minuten in de oven.

  3. Neem de ansjovisjes uit het water, dep ze droog met keukenpapier en hak ze fijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng de ansjovis, de munt en het citroensap door de bulgur en breng op smaak met weinig zout en peper.

  4. Verbrokkel de feta. Neem de vijgen uit de oven. Doe de bulgursalade in een schaal en verdeel er de feta en de vijgen over

Per portie: 489 kcal | 18 g koolhydraten | 16 g eiwit | 64 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)