Bereiding
Een feestje? Maak er iets bijzonders van met allerlei lekkere bijgerechten, zoals bulgurtabouleh met tuinbonen en munt.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer door met een vork en laat hem afkoelen. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook er de tuinbonen ca. 3 minuten in. Spoel de bonen koud af en dubbeldop ze door het grijze velletje van de boon te verwijderen (knijp de boon uit het velletje).
- Maak de tomaten schoon en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in partjes. Was de peterselie en de munt en schud ze droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Pers het sap uit de citroenen.
- Roer de specerijen, de peterselie, de munt, het sap van 1½ citroen, de olijfolie, de tomaat, de lente-ui en de tuinbonen door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper en eventueel het overige citroensap.
*Nootmuskaat en kruidnagel is in poedervorm te koop, maar het lekkerst is het wanneer je zelf een hele muskaatnoot raspt en kruidnagels maalt in de vijzel.
Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie