Bereiding

  1. Doe de kool in een middelgrote vuurvaste schaal. Verhit 2 eetlepels olie in een kleine pan op laag vuur en voeg de knoflook en chilipeper toe. Roerbak 2 minuten tot de knoflook geurt en doe de sojasaus, het limoensap, de suiker en 8 eetlepels water in de pan. Breng het aan de kook, neem de pan van het vuur en giet de vloeistof over de rodekool.
  2. Druk boven de gootsteen het blok tahoe rustig tussen beide handen uit om er zo veel mogelijk water uit te verwijderen. Wikkel de tahoe in enkele vellen keukenpapier en druk er rustig op om het achtergebleven water op te nemen. Snijd de tahoe in blokjes van 3 cm.
  3. Bekleed een bord met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en doe de blokjes tahoe erin (zo nodig in porties) en laat ze zonder ze aan te raken 4 minuten bakken tot er een korstje ontstaat. Schep de tahoe om zodat de blokjes rondom bruin worden en voeg eventueel nog wat olie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep op het met keukenpapier beklede bord.
  4. Verhit in dezelfde pan weer 2 eetlepels olie op hoog vuur en bak de bosuien in 6 minuten gaar. Voeg de doperwten, tuinbonen (eventueel) en krap . theelepel zout toe, roerbak 2 minuten en doe de waterkers in de pan. Laat snel slinken en zet het vuur uit. Breng een ketel water aan de kook en laat de noedels hierin weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken.
  5. Verdeel de noedels met de tahoe en groenten over vier diepe borden. Doe in elk bord een beetje rodekool en schep er zoveel kookvocht over als je lekker vindt. Garneer met de gehakte pinda’s en kruiden en dien de bun cha op.
Azië

Uit het boek

Azië
€32,-