Burger met rarebit
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verhit voor de rarebit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer ca. 1 minuut om de bloem een beetje te garen. Voeg portiegewijs het bier toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Voeg de cheddar toe en roer tot deze gesmolten is. Breng de rarebit op smaak met de mosterd, de worcestersaus, zout en peper. Zet de rarebit opzij.
Snijd de broodjes doormidden en gril ze met de snijkant naar beneden kort in een droge koekenpan. Bestrooi de hamburgers royaal met zout en peper. Haal de broodjes uit de pan en verhit de olijfolie erin. Voeg de hamburgers toe en bak ze 3-4 minuten aan beide zijden tot ze gaar en goudbruin zijn.
Leg de hamburgers op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de rarebit er royaal overheen. Zet de hamburgers in de oven en bak tot de rarebit begint te bubbelen. Bak ondertussen in dezelfde pan als de hamburgers de ui tot hij bruin kleurt en zacht is. Haal de hamburgers uit de oven.
Beleg de broodjes met de ijsbergsla, de hamburger met rarebit, de gebakken ui en de augurk. Serveer direct.