Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Café Mazahar: Burnt labnehcheesecake

Burnt labnehcheesecake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Ook nodig

Merijn Tol: "Een cheesecake van labneh maken. En dan wel een gebakken cheesecake maken... Ik nam het Baskische recept van La Viña en deed er mijn ding mee. De labneh maak ik van een Griekse yoghurt, wat hem een zijdezachte structuur geeft. Het zoutige en het zoete, en dan de florale kick van oranje-bloesem. Het is een soort droom. Alle keren dat ik hem nu gebakken heb, werd hij onder mijn handen opgegeten en kregen mensen gulzige dromerige blikken in hun ogen. Een cheesecake als een Love Song – Helado Negro Remix van Devendra Banhart. Zo zijdezacht en zoet."

Bereiding

  1. Roer met een garde de labneh tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de room en een scheut oranjebloesemwater toe (naar jouw smaak).

  2. Verhit de oven voor op 210 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier: zorg dat de randen goed bedekt zijn, laat het papier naar boven staan. Schenk het mengsel erin.

  3. Bak de taart 45 minuten in de oven. De bovenkant moet dus mooi donkerbruin worden (burnt!). Als het te hard gaat, bedek je de taart met aluminiumfolie.

  4. Laat de taart helemaal afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. Maak de rand van de vorm los en verwijder voorzichtig het papier (je kunt het ook rondom afknippen en het papier eronder laten zitten) en verplaats op een bord.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Café Mazahar

€ 34,99
Café Mazahar