Bereiding

  1. Roer met een garde de labneh tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de room en een scheut oranjebloesemwater toe (naar jouw smaak).
  2. Verhit de oven voor op 210 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier: zorg dat de randen goed bedekt zijn, laat het papier naar boven staan. Schenk het mengsel erin.
  3. Bak de taart 45 minuten in de oven. De bovenkant moet dus mooi donkerbruin worden (burnt!). Als het te hard gaat, bedek je de taart met aluminiumfolie.
  4. Laat de taart helemaal afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. Maak de rand van de vorm los en verwijder voorzichtig het papier (je kunt het ook rondom afknippen en het papier eronder laten zitten) en verplaats op een bord.

*Roer 1 afgestreken eetlepel zeezout door 2 kilo yoghurt en laat in een schone kaasdoek of theedoek in een zeef en enkele uren uitlekken. Weeg daarna de hoeveelheid labneh af die je nodig hebt en gebruik eventueel over­gebleven labneh voor een andere keer.

Café Mazahar

Uit het boek:

Café Mazahar
€34,99