Butter chicken pasta
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Marineer de kip: vermeng in een kom de kip met de yoghurt, olijfolie, het zout, de peper, kasoori methi, het chilipoeder, knoflookpoeder, de komijn en garam masala tot de kip er helemaal mee bedekt is. Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast.
Maak de pasta: breng een grote pan water aan de kook en voeg zout toe. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (dat betekent dat hij nog een beet heeft). Schep 100 ml van het pastawater uit de pan en bewaar. Giet de pasta af en zet opzij.
Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de stukjes kip erin en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot ze niet roze meer zijn vanbinnen. Zet het vuur lager als de marinade begint aan te branden. Leg de kip op een bord.
Laat in dezelfde pan de boter smelten op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak 3-4 minuten, tot de uien zacht en glazig zijn. Bak de tomatenpuree 2 minuten al roerend mee, tot hij iets donkerder wordt en niet rauw meer ruikt.
Zet het vuur laag en voeg het chilipoeder, de garam masala, komijn, kasoori methi en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 1 minuut mee, tot de specerijen geuren. Roer de slagroom en het bewaarde pastawater erdoor.
Roer de gare pasta en de kip erdoor, tot alles warm is. Dien heet op.