Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Butter chicken pasta

Butter chicken pasta

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Rene had het geniale idee om butter chicken, haar lievelingseten toen ze klein was – en nog steeds – te combineren met de pasta waar ze op een dag heel veel zin in had, en creëerde zo een pittige, doordeweekse maaltijd die ook jouw favoriet wordt. Het is bekend maar toch totaal onverwacht. En extreem lekker.

Bereiding

  1. Marineer de kip: vermeng in een kom de kip met de yoghurt, olijfolie, het zout, de peper, kasoori methi, het chilipoeder, knoflookpoeder, de komijn en garam masala tot de kip er helemaal mee bedekt is. Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast.

  2. Maak de pasta: breng een grote pan water aan de kook en voeg zout toe. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (dat betekent dat hij nog een beet heeft). Schep 100 ml van het pastawater uit de pan en bewaar. Giet de pasta af en zet opzij.

  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de stukjes kip erin en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot ze niet roze meer zijn vanbinnen. Zet het vuur lager als de marinade begint aan te branden. Leg de kip op een bord.

  4. Laat in dezelfde pan de boter smelten op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak 3-4 minuten, tot de uien zacht en glazig zijn. Bak de tomatenpuree 2 minuten al roerend mee, tot hij iets donkerder wordt en niet rauw meer ruikt.

  5. Zet het vuur laag en voeg het chilipoeder, de garam masala, komijn, kasoori methi en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 1 minuut mee, tot de specerijen geuren. Roer de slagroom en het bewaarde pastawater erdoor.

  6. Roer de gare pasta en de kip erdoor, tot alles warm is. Dien heet op.

Receptuur: @renes.cravings Foto: Lauren Velo

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Je kookt het op TikTok

€ 24,99
tiktok kookboek

Niet huilen

Van al die keukentips zijn hacks voor het snijden van uien misschien wel de nuttigste. Het is de eenentwintigste eeuw en we huilen nog steeds als we een uitje snijden? #FoodTok is het er nog niet over eens welke van de vele (vele) hacks die het huilen zouden moeten voorkomen, echt werkt – of voor iedereen werkt.

  • @rene.cravings zweert erbij: leg gepelde uien 5 minuten in de vriezer voor je ze snippert. ‘Werkt elke keer weer!’
  • @auntieloren zegt dat haar uientrucje zo goed is dat het haar favoriete kitchen hack is. ‘Leg de ui voor je hem snippert in ijswater. Dan ben je geen huilebalk als je hem fijnsnijdt.’ Pel en halveer de ui en week hem voor je hem snippert ongeveer 10 minuten in ijswater.
  • De zussen van @twincoast hebben alle hacks geprobeerd en zeggen dat ‘een vochtig stuk keukenpapier op je snijplank leggen!’ de enige tip is die echt werkt.