Butterschnitzel
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd het oude brood in blokjes van 1 cm. Week het brood 10 minuten in de slagroom. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook, majoraan en peper toe en bak nog 1 minuut. Schep het uien-specerijenmengsel in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
Meng het lamsgehakt en het geweekte brood in een kom. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de chilipeper fijn. Rasp de citroen. Voeg het uien-specerijenmengsel, eieren, chilipeper, nootmuskaat, ½ tl citroenrasp, 40 g paneermeel en ¼ tl zout toe en meng erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd fijn. Verhit 25 g boter in een steelpan op laag tot middelhoog vuur. Bak de sjalotten in 2 minuten glazig en blus af met het sap van de kappertjes. Laat helemaal inkoken en giet de lamsfond erover. Kook de bouillon in tot circa 200 ml. Voeg vervolgens de azijnkappertjes en de Dijonmosterd toe en meng erdoor. Houd deze mosterd-kappertjessaus apart.
Dop de sperziebonen. Kook de bonen circa 1½ minuut in gezouten water. Giet af en spoel af met koud stromend water. Zet koud in de koelkast.
Schil de gember. Snijd de gember en peterseliestengel fijn. Laat de kippenbouillon met gember en peterseliestengel tot de helft inkoken. Voeg 40 g boter toe om een mooie glazuurlaag te krijgen. Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel het Butterschnitzelmengsel in 4 gelijke stukken, vorm met licht bevochtigde handen tot ovale burgers en rol ze door 3 el paneermeel.
Verhit 3 el olie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur. Bak de Butterschnitzels 3 minuten aan elke kant. Ze moeten donkerbruin van kleur zijn en een opvallende korst hebben. Gaar daarna de Butterschnitzels nog 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen 5 g peterselie fijn. Meng 1 el olie door de sperziebonen. Gril de sperziebonen aan beide kanten 1 minuut in een grillpan of boven een houtskool BBQ, schep ze door het glazuur uit stap 5 en breng op smaak met de peterselie en wat zout.
Hak de dragon fijn. Verwarm de mosterd-kappertjessaus in een koekenpan en meng de dragon erdoor.
Wentel de Butterschnitzel door de mosterd-kappertjessaus zodat de buitenkant ermee bedekt is. Verdeel de sperziebonen (eventueel geel-om-groen) over de borden. Leg de Butterschnitzel erop en garneer met bloemen uit de tuin of verse kruiden. Serveer de rest van de mosterd-kappertjessaus in een sauskom.