Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Butterscotchtaart toko lo

Butterscotchtaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed voor het deeg met je vingertoppen de boter met de suiker tot grove kruimels. Voeg het ei, zelfrijzend bakmeel en het zout toe en kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, dek af en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm alvast de oven voor op 180 °C.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 3-5 millimeter dik en bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg, leg er de bakpapieren cirkel op en verdeel de blindbakbonen over de bodem. Bak de taartbodem 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak nog 20 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  3. Smelt voor de vulling de boter met de suiker en de gecondenseerde melk. Breng aan de kook en laat karamelliseren. Zet als de karamel donkerbruin kleurt het vuur uit en roer voorzichtig de slagroom erdoor. Meng de eidooiers met de kokosmelk en voeg samen met de chocolade toe aan de karamel. Roer goed door, zet het vuur laag en laat 6 minuten zachtjes inkoken.

  4. Schenk de karamel over de taartbodem en vul tot aan de rand. Laat de vulling afkoelen op het aanrecht en daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  5. Smelt voor de meringue in een steelpan de kristalsuiker met 50 milliliter water en verhit de siroop tot 120 °C. Klop intussen met de hand of standmixer de eiwitten stijf. Voeg terwijl de mixer draait de suikersiroop toe en meng enkele minuten door. Spatel de meringue royaal over de taart en brand met de keukenbrander af. De taart is nu klaar om te serveren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)