Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
cajunburger met knoflooksaus

Cajunburger met knoflooksaus

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Knoflook in een burger, knoflook bij een burger, knoflook op een burgerbroodje… We krijgen uiteraard nooit genoeg van knoflook! Jij ook niet? Maak dan maar eens deze kruidige cajunburger met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus in een kommetje door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast.

  2. Meng de broccoliroosjes met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven, draai ze tussendoor om.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Neem de pan van het vuur en zet hem apart.

  4. Haal de geroosterde broccoli uit de oven, maar laat de oven aanstaan. Laat de broccoli iets af koelen en doe hem in een keukenmachine samen met de gebakken sjalot en knoflook, de kikker erwten, de peterselie, de gedroogde kruiden, zout en peper. Puls alles goed door elkaar tot een mooie, egale, ietwat grove burgermassa. Er mag nog wat structuur in zitten. Kneed de bloem erdoorheen en vorm met je handen vier gelij ke burgers van het mengsel.

  5. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak er de burgers aan beide kanten bruin in. Leg de burgers vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven ca. 10 minuten verder zodat ze mooi stevig en wat droger worden.

  6. Halveer de broodjes en rooster ze op de snijkant kort in een hete, droge koekenpan. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de saus en leg er wat veldsla en de burgers op. Garneer met meer saus, de komkommer, de tomaat, de uienringen en meer veldsla. Dek af met de bovenste broodjeshelften en serveer direct.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)