Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Canadese kreeft met hollandaisesaus

Canadese kreeft met hollandaisesaus

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de hollandaisesaus de azijn en de eidooier in een steelpan en roer dit goed door. Zet de pan op een laag vuur en blijf het mengsel kloppen tot het begint te koken. Giet voorzichtig de gesmolten boter erbij, blijf goed roeren. Neem de pan van het vuur.

  2. Zet een grote pan water op en voeg hierbij een hand zeezout toe. Kook de kreeft kort in het kokende water. De kreeft heeft voor elke 100 gram, 1 minuut kooktijd nodig. Laat de kreeft ook rusten naar het aantal minuten dat hij heeft gekookt. Bijvoorbeeld: een kreeft van 500 gram heeft 5 minuten kooktijd nodig en 5 minuten rusttijd.

  3. Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges en schil ze tot aan de kop. Snijdt de asperges schuin in stukken. Pel en snipper de sjalot en zet hem op laag vuur op. Voeg de asperges eraan toe en bak het geheel een minuut. Voeg de zeekraal toe en breng het geheel eventueel op smaak met wat peper.

  4. Maak de kreeft schoon, vergeet niet om het darmkanaal uit de staart te verwijderen. Leg de kreeft op het bord en leg de groenten eromheen. Maak het geheel af met de saus en de cress.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)