Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Caponata van aubergine met olijven, kappertjes en citroen

Caponata van aubergine met olijven, kappertjes en citroen

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze Italiaanse caponata maken we met flink wat aubergine, zo zit het meteen goed met je dagelijkse portie groenten. Samen met de kappertjes en ook de citroen belooft het een feestje te worden qua smaken!

Bereiding

  1. Was de aubergines en snij d ze in reepjes van ca. 5 cm. Bestrooi met wat zout en laat ca. 20 minuten in een vergiet uitlekken. Druk de aubergine goed uit in een schone theedoek. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de aubergine in 2 keer rondom goudbruin in. Schep de aubergine uit de olie en houd apart. Fruit de knoflook kort in de olie tot hij glazig is.

  2. Voeg de passata toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de aubergine, de olijven en de kappertjes toe en verwarm het geheel nog goed
    door. Breng op smaak met zout, peper en de citroenschil. Voeg als laatste de peterselie toe. Lekker met knapperig brood.

Per portie: 312 kcal | 10 g koolhydraten | 4 g eiwit | 27 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (2 stemmen)