Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Carpacciotorentjes

Carpacciotorentjes

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • ronde steker (5 cm Ø)

Met een feestelijk voorgerecht open je de maaltijd. Met deze carpacciotorentjes maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek 12 cirkels uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg de cirkels op het bakpapier en leg hier de eerste 15-20 minuten een bakplaat overheen, zodat het bladerdeeg mooi plat blijft. Verwarm 25-30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg krokant is en goudbruin ziet. Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.

  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin en krokant.

  3. Beleg 4 cirkels bladerdeeg met een lik truffelmayo, het carpacciovlees, een paar blaadjes rucola, de kaassnippers, de gebakken spekjes, de stukjes tomaat, de kappertjes en de pijnboompitjes. Leg hier een bladerdeegcirkel op en verdeel hierover de zelfde ingrediënten. Maak de torentjes af met de laatste cirkels en beleg deze ook met de truffelmayo, het carpacciovlees, de gebakken spekjes, de stukjes tomaat, de kappertjes en de pijnboompitjes.

Per portie: 714 kcal | 33 g koolhydraten | 18 g eiwit | 60 g vet

Wat vind jij van dit recept?

2.7 / 5.0 (18 stemmen)
Uit het boek

Brenda kookt: Vier de feestdagen

€ 9,99
Brenda Kookt magazine