Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Carrot-dog

Carrot-dog

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng water aan de kook. Kook de wortels afgedekt in ca. 5 minuten gaar. Giet af.

  2. Meng de mosterd met de honing, de sojasaus, de knoflook en de appelciderazijn. Doe de wortels met het mengsel in een afsluitbare diepvrieszak en meng goed. Laat ca. 4 uur marineren.

  3. Maal de koriander, op 1 el na, met het komijnzaad, de olijfolie en het limoensap in een blender tot een salsa. Roer de rode ui erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Neem de wortels uit de marinade en gril ze ca. 10 minuten rondom op een barbecue of in een grillpan. Snijd de croissants aan de bovenkant open, beleg ze met de wortels en bedruppel royaal met de koriandersalsa. Bestrooi met de overige koriander.

Per portie: 321 kcal | 26 g koolhydraten | 5 g eiwit | 20 g vet

Foto’s & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)