Bereiding

Mamma, che buono! Deze smaakbommetjes uit Brescia in salieboter.

  1. Verdeel de bloem in een hoopje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek 6 eieren in het kuiltje en meng met een vork de bloem van buiten naar binnen met de eieren. Voeg een snufje zout toe en meng het geheel met de vingers tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met de hand glad. Maak een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg het ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Was de peterselie, schud hem droog en hak fijn. Pel en snipper de knoflook. Verwijder het vel van de salsiccia. Smelt 100 g boter in een koekenpan en fruit er de knoflook en de peterselie in. Voeg de salsiccia toe. Bak hem in ca. 10 minuten rul op laag vuur en verbrokkel het vlees daarbij met een spatel. Laat afkoelen.
  3. Doe het vlees met het bakvet in een kom en meng het met 100 g grana padano, 1 ei, zout, peper en nootmuskaat. Kneed alles goed door elkaar. Kneed er 1-2 el paneermeel doorheen om de vulling stevig te maken.
  4. Maak met een pastamachine dunne vellen van het deeg en steek er met een glas of uitsteekvorm cirkels van ca. 8 cm Ø uit. Leg 1 tl vulling op elk van de cirkels, vouw ze dubbel tot halve maantjes en druk de randen goed dicht. Laat de casoncelli ca. 25 minuten rusten op het werkblad.
  5. Kook de casoncelli 5-6 minuten in kokend water met wat zout. Was de salie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Verhit 150 g boter in een grote koekenpan en bak er de salie krokant in. Schep de casoncelli met een schuimspaan uit het water. Doe ze in de koekenpan en meng ze met de salieboter. Dien op en bestrooi met de overige grana padano.

Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp