Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cassoulet végétalien

Cassoulet végétalien

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 9 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 9 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eva: "Klassieke cassoulet bestaat uit witte bonen, zwoerd, kip of eend en worst. Ik maak het liever minder vlezig. Umami te over, knisperend en pittig, en per ongeluk niet vega maar vegan."

Bereiding

  1. Verwarm 2 el olijfolie in een braadpan. Fruit de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort aan. Voeg alle kruiden, specerijen en de knoflook toe en roer goed door. Blus af met de witte wijn. Laat 1-2 minuten koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomaten uit blik en een blik water toe. Voeg de bleekselderij, venkel en de helft van de boerenkool toe. Roer door en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zacht, doe het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Laat de cassoulet nog 20 minuten pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spreid de rest van de boerenkool erop uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over, bestrooi met peper en zout, en hussel met je handen door. Bak de boerenkool 7-9 minuten in de oven tot de blaadjes crispy zijn.

  3. Schep de cassoulet over in een grote schaal of in kleine eenpersoonsschaaltjes, en verdeel de boerenkoolchips erover. Serveer met brood.

Per portie: 458 kcal | 43 g koolhydraten | 18 g eiwit | 15 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Boergondisch

€ 34,95
Cover voor Boergondisch