Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cavolo-neropasta

Cavolo-neropasta

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Cavolo nero, ook wel Toscaanse boerenkool genoemd, is een soort boerenkool met lange, smalle en gekrulde bladeren in een donkere groene kleur. De smaak is milder en minder bitter dan de klassieke boerenkool en daarom perfect om deze heerlijke pasta mee te maken!

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Pel de teentjes knoflook en kook ze 4-5 minuten met de cavolo nero. Schep de knoflook en de kool met een schuimspaan uit de pan in een blender (houd het water aan de kook voor de pasta straks). Voeg ¾ van de parmezaan, het basilicum, wat van het kookwater, zout en peper toe aan de cavolo nero en maal glad en heldergroen. Doe het mengsel in een grote koekenpan en verwarm op laag vuur.

  2. Kook de gescheurde lasagnevellen 2-3 minuten in het kokende water en roer regelmatig, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Schep de lasagnevellen met een keukentang bij de cavolo nero en roer alles door elkaar.

  3. Verdeel de pasta over kommen en bestrooi met de chilivlokken en de rest van de parmezaan.

Per portie: 400 kcal | 56 g koolhydraten | 20 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)