“Caesar” salade met manchego en ConsorcioSerrano-ham
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Stamp voor de dressing in een vijzel de knoflook met een snuf zout fijn. Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Voeg al kloppend met een vork of kleine garde de olijfolie toe tot je een gebonden dressing hebt.
Snijd voor de croutons het brood in blokjes. Verhit de boter in een ruime pan en bak de broodblokjes er op matig vuur rondom goudbruin in. Voeg de fijngehakte tijm toe en bak nog ca. 1 minuut verder, zodat de tijm een beetje slinkt. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Laat de eieren voorzichtig in kokend water zakken en kook ze in ca. 7 minuten gaar. Laat de eieren schrikken in ijswater en pel ze. Was de romainesla, snijd indien nodig de bladeren wat kleiner maar maak ze niet te klein. Droog de sla in een slacentrifuge.
Meng de slabladeren met de dressing en zorg dat de sla goed bedekt is met dressing, zonder hem te kneuzen. Snijd de zachtgekookte eieren in parten. Verdeel de eieren, de manchego, de ham en de tijmcroutons over de salade en serveer direct.