Bereiding
Verse vis kun je garen door hem te marineren in citrussap, zo maak je een ceviche. Wij gaan voor een frisse variant met grapefruit.
- Snijd de schil van 1 rode en de gele grapefruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pers het sap uit de overige rode grapefruit. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine ringen. Rooster de pompoenpitten in een droge pan goudbruin.
- Snijd de doradefilets in langwerpige plakken. Druppel het grapefruitsap over de vis en bestrooi met zout en peper. Laat afgedekt ca. 30 minuten marineren.
- Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem in ringen. Was de dille, schud hem droog en hak fijn. Meng de grapefruitplakjes met de vis en verdeel het geheel over borden. Druppel de olijfolie eroverheen. Was de spinazieblaadjes. Verdeel de spinazieblaadjes, de rode peper en de lente-ui over de vis. Maak af met de gehakte dille en de pompoenpitten.
Per portie: ca. 377 kcal
28 g eiwit |24 g vet | 9 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp