Ceviche van gemarineerde zalm
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden480 minuten wachten
Speciaal voor de film Foodies ontwikkelden we twee heerlijke recepten, waaronder deze geweldige ceviche van gemarineerde zalm.
Sinan Eroglu: "Speciaal voor deze film heb ik zalm leren fileren. De opnames met de zalm op de set duurden een paar uur, dan krijg je steeds meer in om een stukje af te snijden en alvast te gaan eten. Soms snoepte ik dan ook wat tussendoor, als niemand het doorhad. In tegenstelling tot mijn zalm in de film is deze ceviche van zalm van Foodies foolproof, hiermee krijg je gegarandeerd de beste recensies."
Sanne Vogel: "Sam, mijn personage in de film, is niet erg te spreken over de ceviche. Maar omdat ik zelf al jaren vegan eet, zijn alle gerechten op de set speciaal voor mij geveganised, dus 'Sam en ik' hebben stiekem nooit deze echte ceviche geproefd."
Ingrediënten
- 400 g verse zalmfilet
- sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Voor de marinade:
- 500 ml bietensap
- grof zeezout
- Voor erbij:
- granaatappelpitjes
- crème fraîche
- veldsla
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Leg de zalmfilet in een ondiepe bak of schaal en bestrooi met wat grof zeezout. Giet er het bietensap overheen. Dek het geheel af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
- Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd hem in dunne plakjes (ca. ½ cm). Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en bestrijk er de plakjes zalm mee. Serveer met wat granaatappelpitjes, crème fraîche en slablaadjes.
Per portie (4): ca. 375 kcal
22 g eiwit | 31 g vet | 5 g koolhydraten
Receptuur: Willem van Santen