Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
ceviche van gemarineerde zalm

Ceviche van gemarineerde zalm

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor erbij

Speciaal voor de film Foodies ontwikkelden we twee heerlijke recepten, waaronder deze geweldige ceviche van gemarineerde zalm. Sinan Eroglu: "Speciaal voor deze film heb ik zalm leren fileren. De opnames met de zalm op de set duurden een paar uur, dan krijg je steeds meer in om een stukje af te snijden en alvast te gaan eten. Soms snoepte ik dan ook wat tussendoor, als niemand het doorhad. In tegenstelling tot mijn zalm in de film is deze ceviche van zalm van Foodies foolproof, hiermee krijg je gegarandeerd de beste recensies." Sanne Vogel: "Sam, mijn personage in de film, is niet erg te spreken over de ceviche. Maar omdat ik zelf al jaren vegan eet, zijn alle gerechten op de set speciaal voor mij geveganised, dus 'Sam en ik' hebben stiekem nooit deze echte ceviche geproefd."

Bereiding

  1. Leg de zalmfilet in een ondiepe bak of schaal en bestrooi met wat grof zeezout. Giet er het bietensap overheen. Dek het geheel af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.

  2. Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd hem in dunne plakjes (ca. ½ cm). Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en bestrijk er de plakjes zalm mee. Serveer met wat granaatappelpitjes, crème fraîche en slablaadjes.

Per portie: 375 kcal | 5 g koolhydraten | 22 g eiwit | 31 g vet

Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)