Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Ceviche van zeebrasem met mais

Ceviche van zeebrasem met mais

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze ceviche met zeebrasem en maïs is fris van smaak en verrassend makkelijk te maken. Houd je van uitgesproken smaken? Wees dan vooral niet zuinig met de verse kruiden in dit recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

de marinade

Deze ceviche met zeebrasem en maïs is fris van smaak en verrassend makkelijk te maken. Houd je van uitgesproken smaken? Wees dan vooral niet zuinig met de verse kruiden in dit recept!

Bereiding

  1. Verhit een barbecue tot hoge temperatuur. Bestrijk de mais met 1 el olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Leg de mais in een grillschaal en gril 10-15 minuten op de barbecue. Draai regelmatig tot alle mais geblakerd is. Snijd van boven naar beneden de maiskorrels van de kolf af.

  2. Snijd de zeebrasemfilets in repen van 2 cm en doe ze in een kom. Klop alle ingrediënten voor de marinade met 3 el olijfolie, zout en peper door elkaar. Schenk over de vis. Laat ca. 2 minuten marineren.

  3. Schik de vis op een schaal. Strooi er de mais, de lente-ui, de rode peper en de avocado overheen. Bedruppel met de marinade en bestrooi met de koriander.

Per portie: 575 kcal | 13 g koolhydraten | 41 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush  Foto’s: Kris Kirkham  Styling: Rob Merrett  Foodstyling: Emily Kydd

Tip
Heb je wat van de marinade (tijgermelk) over? In Peru serveren ze het als een drankje bij de ceviche, eventueel met een scheutje pisco erin.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!