Bereiding
- Snijd de vis in stukjes van 2 x 2 cm en meng die met het zout.
- Pers de limoenen uit. Pel en snipper 1 rode ui. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper en snijd de peper in heel kleine vierkante snippertjes. Voeg de ui en peper toe aan de vis en meng voorzichtig, want vis is delicaat.
- Giet het limoensap beetje bij beetje over de vis en roer het geheel constant voorzichtig om met een lepel. Kijk na 2 minuten hoe gaar de vis is door een blokje vis uit elkaar te trekken. Je ziet dan dat de vis vanbuiten witter wordt, dit is de garing. Proef het stukje om te kijken of er meer limoen of zout bij moet. Herhaal dit proces na 2 minuten en laat de vis dan 2 minuten rusten.
Tip 1: vraag de visboer de vis voor je te fileren.
Tip 2: deze snelle en lekkere ceviche is met maar vijf ingrediënten, je kunt eventueel garnering toevoegen. Denk hierbij aan canchita (knapperige maïs), gekookte choclo (maïs uit Peru), koriander of zoete aardappel.
