Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Ceviche

Ceviche

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Dit is het klassieke recept voor ceviche. Kies zelf of je de snelle versie maakt met maar vijf ingrediënten of iets meer uitpakt met diverse smaakmakers als garnering.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ook nodig

Garnering (optioneel)

Dit is het klassieke recept voor ceviche. Kies zelf of je de snelle versie maakt met maar vijf ingrediënten of iets meer uitpakt met diverse smaakmakers als garnering.
Tip
Deze snelle en lekkere ceviche is met maar vijf ingrediënten, je kunt eventueel garnering toevoegen. Denk hierbij aan canchita (knapperige maïs), gekookte choclo (maïs uit Peru), koriander of zoete aardappel.

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukjes van 2 x 2 cm en meng die met het zout.

  2. Pers de limoenen uit. Pel en snipper 1 rode ui. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper en snijd de peper in heel kleine vierkante snippertjes. Voeg de ui en peper toe aan de vis en meng voorzichtig, want vis is delicaat.

  3. Giet het limoensap beetje bij beetje over de vis en roer het geheel constant voorzichtig om met een lepel. Kijk na 2 minuten hoe gaar de vis is door een blokje vis uit elkaar te trekken. Je ziet dan dat de vis vanbuiten witter wordt, dit is de garing. Proef het stukje om te kijken of er meer limoen of zout bij moet. Herhaal dit proces na 2 minuten en laat de vis dan 2 minuten rusten.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (8 stemmen)
Uit het boek

Mi casa Peru

€ 27,50
Cover Mi casa Peru
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!