Bereiding

De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening en dit recept van Willem maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Magnifiek!
Dit recept is voor ongeveer 10 stuks.
stappen soezen

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Breng voor het beslag onder af en toe roeren in een pan de boter, de melk, 90 ml water, de suiker en het zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in een keer toe. Roer met een houten lepel tot een massa. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het geheel een glanzende bol vormt. Laat ca. 5 minuten afkoelen.
  2. Voeg al kloppend een voor een de eieren en het eiwit toe aan het deeg. Het beslag moet heel langzaam van de lepel afdruipen. Schep het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond.
  3. Spuit 10 soezen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ca. 3 cm ruimte tussen de soezen. Bak de soezen in de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Neem de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  4. Klop voor de vulling de slagroom met 1 el poedersuiker stijf en schep hem in de spuitzak met kleine spuitmond. Prik een gaatje in de onderkant van de soezen en vul ze met de slagroom.
  5. Klop 150 g boter met 150 g poedersuiker in ca. 10 minuten wit en luchtig. Voeg de champagne toe en meng goed door. Schep de botercrème in de spuitzak met stervormige spuitmond en spuit mooie rozetten op de soezen. Rasp er de witte chocolade overheen.