Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ronde bakvorm (of springvorm) van 23 cm met bakpapier.
  2. Smelt of bruin de boter in een steelpannetje boven halfhoog vuur. Het spijt me, je moet zelf kiezen, want het kan met allebei.
  3. Roer in een kom bloem, bakpoeder en zout met een garde door elkaar.
  4. Doe de eieren in een middelgrote kom met de cottagecheese, 165 g (¾ cup) kristalsuiker en de honing. Klop alles door elkaar met een garde. Als je cottagecheese gebruikt, zie je – cool!  kleine korreltjes drijven (bij ricotta gebeurt dat niet).
  5. Klop de natte ingrediënten met een garde door het bloemmengsel. Vlak voor alles goed gemengd is, voeg je de gesmolten (of gebruinde) boter toe. Klop alles met een garde tot een homogene massa. Het beslag ziet er een beetje klonterig uit (vanwege de cottagecheese) en misschien een beetje dun. Het is immers een cheesecake.
  6. Spatel ongeveer driekwart van het fruit door het beslag (kan ook met een houten lepel). Schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Verdeel de rest van het fruit en de resterende 2 eetlepels suiker erover.
  7. Bak de cake 45 à 55 minuten tot de bovenkant diep (HEEL diep) gebruind is, mooi glanst en in het midden niet meer beweegt. Langs de randen moet de cake goed gerezen zijn en als je hem indrukt, moet hij licht terugveren.
  8. Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.
Zoet genoeg

Uit het boek:

Zoet genoeg
€34,99