
Cheesecake met blauwebessencompote
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed de bodem van een ronde springvorm (18-20 cm Ø, afhankelijk van de grootte van je airfryer) met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de airfryer voor op 130°C (elektrische oven: 150°C / heteluchtoven: 130°C). Doe de roomkaas, de suiker, de citroenschil en het vanille-extract in een kom en roer door elkaar.
Voeg de zure room, de eieren en de eidooiers toe en klop met een handmixer of garde tot een glad mengsel. Spatel de maizena erdoorheen.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de airfryer en bak in ca. 45 minuten gaar.
De taart mag nog een beetje wiebelen als hij uit de airfryer komt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog minimaal 6 uur in de koelkast.
Verwarm intussen voor de compote de bessen, de citroenschil, het -sap en de suiker in een steelpan op laag vuur. Verwarm een paar minuten, tot de bessen zacht worden en een beetje stuk koken.
Roer de maizena met het water glad. Doe dit bij de compote en roer door. Verwarm nog enkele minuten tot de compote iets dikker wordt. Laat afkoelen.
Schenk voor serveren de compote over de taart, bestrooi met extra citroenschil en snijd in stukken.