Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cheesecake met blauwebessencompote en citroenschaafsel erover.

Cheesecake met blauwebessencompote

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Geniet van deze heerlijke cheesecake met een frisse blauwebessencompote! De smeuïge vulling en krokante bodem worden perfect aangevuld door een fruitige topping. Een traktatie om van te watertanden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Voor de compote

Benodigdheden

  • bakpapier
Geniet van deze heerlijke cheesecake met een frisse blauwebessencompote! De smeuïge vulling en krokante bodem worden perfect aangevuld door een fruitige topping. Een traktatie om van te watertanden!

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (18-20 cm Ø, afhankelijk van de grootte van je airfryer) met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter.

  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast tot gebruik.

  3. Verwarm de airfryer voor op 130°C (elektrische oven: 150°C / heteluchtoven: 130°C). Doe de roomkaas, de suiker, de citroenschil en het vanille-extract in een kom en roer door elkaar.

  4. Voeg de zure room, de eieren en de eidooiers toe en klop met een handmixer of garde tot een glad mengsel. Spatel de maizena erdoorheen.

  5. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de airfryer en bak in ca. 45 minuten gaar.

  6. De taart mag nog een beetje wiebelen als hij uit de airfryer komt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog minimaal 6 uur in de koelkast.

  7. Verwarm intussen voor de compote de bessen, de citroenschil, het -sap en de suiker in een steelpan op laag vuur. Verwarm een paar minuten, tot de bessen zacht worden en een beetje stuk koken.

  8. Roer de maizena met het water glad. Doe dit bij de compote en roer door. Verwarm nog enkele minuten tot de compote iets dikker wordt. Laat afkoelen.

  9. Schenk voor serveren de compote over de taart, bestrooi met extra citroenschil en snijd in stukken.

Per portie: 500 kcal | 40 g koolhydraten | 8 g eiwit | 34 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)