Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 10 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een springvorm (22- 24 cm Ø) met bakpapier. Doe voor de bodem de biscuits en evt. de gevriesdroogde frambozen in een keukenmachine en vermaal ze tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en meng hem met een paar korte pulsen door de kruimels. Schep het mengsel in de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Doe voor de vulling de frambozen, het citroensap en 2 tl suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 4-5 minuten rustig pruttelen tot de frambozen zacht zijn en er sap is vrijgekomen. Schenk de frambozen met het sap in een keukenmachine en pureer glad. Laat in een kom afkoelen. Je kunt de puree eventueel door een fijne zeef halen als je niet van pitjes houdt.

  3. Klop de roomkaas met een elektrische mixer glad. Klop achtereenvolgens 175 g suiker, de eieren, de eidooiers, de room en de vanille erdoorheen tot een gladde crème. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie (boven een pan met kokend water, zonder dat de kom het water raakt). Laat de chocolade kort afkoelen. Schenk langzaam, al kloppend, ⅓ van de roomkaascrème bij de chocolade. Blijf kloppen tot ze goed gemengd zijn. Schenk het mengsel bij de overige roomkaascrème en klop ze goed door elkaar.

  4. Haal de vorm uit de koelkast en wikkel de bodem goed in aluminiumfolie om lekken te voorkomen. Zet de vorm in een diepe ovenschaal. Schenk de vulling in de vorm. Verdeel de puree in lepels over de vulling en roer met een satéprikker een beetje erdoorheen voor een swirl-effect.

  5. Zet de ovenschaal met de vorm in de oven en schenk genoeg heet water erbij zodat de vorm voor ca. 2½ cm onderstaat. Bak 1 uur en 15 minuten – 1 uur en 30 minuten tot de vulling aan de randen stevig is geworden, maar in het midden nog een beetje wiebelig is (de vulling zal verder opstijven tijdens het afkoelen).

  6. Zet de springvorm op een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de cheesecake vervolgens minimaal 6 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt.

Per portie: 741 kcal | 56 g koolhydraten | 11 g eiwit | 52 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Foto’s: Jonathan Gregson Foodstyling: Elena Silcock Styling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)