Bereiding

Sabine van Oh My Foodness: “Laat je niet misleiden door de titel van dit recept, de term ‘cookies’ doet vermoeden dat het gaat om kleine hapklare koekjes maar dit is alleszins niet het geval. Ik hou namelijk niet van kleine koekjes. Ik snap dat je er hierdoor meer kunt/mag eten maar ik vind het toch echt lekkerder om mijn tanden in zo’n grote koek te zetten. Plus, wat ik fijn vind aan deze koeken is dat ze vanbinnen dus nog lekker zacht zijn terwijl de randen knapperig
zijn. Bij koekjes denkt iedereen direct dat je écht roomboter moet hebben, maar margarine maakt het resultaat extra chewy. Precies zoals ik graag mijn koeken heb!”

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten tot het zelfrijzende bakmeel in een kom en meng alles goed.
  3. Voeg dan het zelfrijzende bakmeel samen met de chocolate chips toe en schep het geheel met een pollepel tot een koekbeslag.
  4. Schep met behulp van een ijslepel bolletjes van het koekdeeg op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, het liefst zo’n 5 centimeter.
  5. Strooi grof zout over de bovenkant van de bolletjes koekdeeg en bak de koeken vervolgens 15 minuten in het midden van de oven. Niet langer, je wil wel dat ze chewy blij ven!
  6. Druk zodra de koeken uit de oven komen nog wat extra chocolate chips op de nog zachte koeken.
  7. Laat de koeken volledig afkoelen op de bakplaat en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.