Chicken pot pie
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng voor de kipfilets in een ruime pan de kippenbouillon aan de kook. Leg de kipfilets in de bouillon en laat op laag vuur 10-15 minuten koken. Neem de kip uit de bouillon. Houd de bouillon apart; deze heb je later in het recept nog nodig. Snijd de kip in blokjes en houd apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de wortel, de bleekselderij, de prei en de knoflook al roerend ca. 5 minuten totdat de groenten wat zachter worden. Neem uit de pan en houd apart.
Smelt in dezelfde pan de boter en voeg al roerende met een garde de bloem toe. Bak ca. 1 minuut aan en blus af met de wijn. Voeg de gehakte dragon toe, klop goed met een garde en kook ca. 1 minuut op laag vuur. Voeg de slagroom, en beetje voor beetje de kippenbouillon toe en klop met een garde goed door elkaar totdat er een gladde, dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de peterselie.
Neem het bladerdeeg uit de koelkast, rol uit en steek rondjes uit het deeg met een steekring van 5 cm Ø, of gebruik een glas of schaaltje.
Doe de groenten, de stukjes gekookte kip en de dopertwen bij de saus roer goed door. Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal en leg de bladerdeegrondjes er dakpansgewijs bovenop. Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bak de chicken pie in de voorverwarmde oven 25-30 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster en serveer.