Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrijk de tortilla’s aan beide zijden met 1 el zonnebloemolie. Knip ze met een schaar in parten. Verspreid ze over meerdere
    bakplaten en bestrooi ze met zeezout. Bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
  2. Leg de pruimtomaten, de ui en de knoflook in een ovenschaal (ca. 25×35 cm). Besprenkel met de overige zonnebloemolie en bak ca. 15 minuten  in de oven op dezelfde temperatuur.
  3. Doe de koriander, op 1 handje blaadjes na, de geroosterde paprika, de zongedroogde tomaten, de jalapeñoringen en het limoensap in een keukenmachine. Voeg de geroosterde ui en de tomaten toe. Pel de knoflookteentjes en voeg ze toe. Voeg 1/3 van de zwarte bonen toe en maal tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper. Roer de overige bonen erdoorheen.
  4. Verdeel de bonensalsa over de knapperige tortilla’s. Gebruik een keukentang om de salsa goed rondom de tortillas te verspreiden. Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje 1 ei. Bak 12-15 minuten in de oven tot de eieren naar smaak gaar zijn. Neem uit de oven en bestrooi met de lente-ui, de overige korianderblaadjes en de feta.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan