Chili cheese fries
Gemiddeld
ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Rooster de gedroogde pepers op middelhoog vuur in een droge pan tot de aroma’s vrijkomen. Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt. Doe de gedroogde pepers in een kom en giet er ca. 200 ml bouillon overheen. Laat ca. 30 minuten weken.
2. Verhit een grillpan. Wrijf het vlees in met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril het vlees ca. 1 minuut per zijde in de grillpan. Neem uit de pan en laat afkoelen.
3. Pureer de pepers met het weekvocht in een keukenmachine fijn. Snijd het vlees in grove stukken van ca. 3×3 cm. Verhit 1 el olie in een ruime braadpan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de peperpuree, het kaneelpoeder en het komijnpoeder toe aan het uimengsel. Voeg het vlees toe en schenk er de gepelde tomaten en de rest van de bouillon overheen tot het vlees net onderstaat.
4. Stoof de chili afgedekt op laag vuur of eventueel in de oven (ca. 125°C) in ca. 4 uur zacht. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de bonen toe en roer ze goed door de chili. Neem van het vuur als het vlees boterzacht is en uit elkaar valt. Je kunt gelijk door naar stap 5 of de chili eerst laten afkoelen en tot de volgende dag in de koelkast bewaren, dan wordt hij nog lekkerder. Verwarm de chili dan op matig vuur en roer af en toe door, terwijl je de frietjes bereidt.
5. Frituur de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de frietjes op een schaal en bestrooi met wat zout. Schep wat chili** op de frietjes en bestrooi met cheddar. Laat evt. de kaas nog even smelten onder een hete grill. Maak af met de lente-uitjes en serveer direct.